Mai mulți romașcani care excelează în domeniilor lor de activitate se numără printre nominalizații din acest an ai Galei Ambasadorilor Nemțeni, proiect de recunoaștere a elitelor vieții culturale și sociale a județului Neamț. Aceștia așteaptă votul romașcanilor pe site-ul proiectului Ambasadori Nemțeni.

Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, organizează „Gala Ambasadorilor Nemțeni“, ocazie de recunoaștere publică a personalităților nemțene care s-au făcut remarcate pe parcursul ultimului an, iunie 2016 – iunie 2017, contribuind decisiv la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului românesc, extins și peste granițele țării.

Campania „Ambasadori ai Neamțului“ a fost lansată pe 20 septembrie, iar până pe 15 octombrie publicul a avut ocazia să nominalizeze candidații propuși pentru premiere în cadrul galei. După prejurizarea asigurată de juriul local, candidații nominalizați pot fi votați pe site-ulhttps://www.ambasadorinemteni.ro/nominalizati/ , până pe 15 noiembrie. Între 16 și 20 noiembrie va avea loc jurizarea națională, iar pe 30 noiembrie și 1 decembrie va avea loc întrunirea finală a juriului național.

Categoriile nominalizărilor sunt: Artă, Educație și cercetare, Tinere valori, Sănătate, Voluntariat, Antreprenoriat, Asistență socială și Sport. Între nominalizații acestei ediții se numără: profesor doctorOvidiu Albert, profesor de istorie în cadrul Colegiului Național „Roman-Vodă”, președintele Asociației „Mușatinii” din Roman (la categoria „Educație și cercetare”), Sebastian Hrib, implicat în numeroase proiecte în municipiul Roman prin intermediul asociației „Kult Hub” (nominalizat la categoria „Tinere valori”), Eliza Chirilă, Director Național al Consiliilor Americane pentru Educație Internațională, fost delegat de Tineret al României la ONU pentru mandatul 2013-2014 (nominalizată la categoria „Tinere valori”), medicul și scriitorul Dan Gabriel Arvătescu, șeful secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman (nominalizat la categoria „Sănătate”).

Câștigătorii ediției din acest an ai Galei Ambasadorilor Nemțeni vor fi cunoscuți pe 1 decembrie, de Ziua Națională, în cadrul unui eveniment ce va fi organizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.