Planuri pentru 1 Decembrie: Gala Ambasadorilor Nemțeni, ediția I

21 septembrie 2017

Excelența în domenii ce vizează viața culturală și socială a județului va fi celebrată în Neamț printr-un eveniment grandios, organizat de Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”.

Gala Ambasadorilor Nemțeni se dorește a fi ”ocazie de recunoaștere publică a personalităților nemțene care s-au făcut remarcate pe parcursul ultimului an, iunie 2016 – iunie 2017, contribuind decisiv la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului românesc, extins și peste granițele țării”, după cum au declarat oficialii Consiliului Județean Neamț. Președintele CJ, Ionel Arsene, a subliniat că vor fi alese ”personalitățile de valoare ale județului”, care ”și-au adus contribuția la dezvoltare” pentru județ și, implicit, pentru țară, ”oameni de seamă, adevărați promotori ai valorilor nemțene”. ”Vrem să-i identificăm, să-i așezăm pe piedestalul care li se cuvine și vom face acest lucru prin acest eveniment de amploare. Este un început. Dacă reușim să facem un eveniment grandios, acesta va deveni o tradiție și sper să crească de la un an la altul. Trebuie să generăm acest gen de evenimente aici, la noi, acasă, pentru că eu cred în continuare că prin evenimente mari vom putea face cunoscut județul Neamț în țară și în străinătate. Nu dăm titluri de cetățean de onoare, gala este altceva. Vreau ca, prin acest eveniment, să îi cunoaștem pe cei care fac cinste județului, care aduc plus-valoare vieții sociale și culturale, să omagiem elitele județului Neamț”, a declarat Ionel Arsene.

Sunt 8 categorii la care se pot face nominalizări, o persoană putând fi propusă la mai multe din ele: Artă, Educație și cercetare, Tinere valori, Sănătate, Voluntariat, Antreprenoriat, Asistență socială și Sport. Potrivit calendarului oficial, până pe 15 octombrie, publicul are la dispoziție adresa de e-mail ambasadorinemteni@gmail.com pentru a face propuneri de candidați, iar în perioada 15-20 octombrie se va face o primă jurizare, aici, în plan local, selecție din care vor rezulta maximum 5 candidați pentru fiecare categorie. Aceștia vor intra, apoi, în procedura votului electronic al publicului, în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie, ceea ce va conta 40% în rezultatul final. Se va înregistra câte un singur vot per IP în decursul a 24 de ore. În intervalul 16-20 noiembrie va avea loc jurizarea națională, care va asigura celelalte 60 de procente necesare rezultatului final, iar pe 30 noiembrie și 1 decembrie va fi întrunirea finală a juriului național, ocazie cu care se vor desemna câștigătorii fiecărei categorii. Aceștia vor fi premiați și onorați în cadrul unei gale extraordinare, ce va avea loc pe 1 decembrie, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Vor fi acordate, de asemenea, premii speciale.

Pentru a intra în selecție, candidatul trebuie să trimită via e-mail un CV, o prezentare (sau autoprezentare, dacă se propune singur), o poză și o recomandare. Mai multe informații se pot obține la e-mail ambasadorinemteni@gmail.com, pe pagina de Facebookhttps://www.facebook.com/ambasadorinemteni sau pe Instagram.

Gala Ambasadorilor Nemțeni este un eveniment organizat de Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț, la inițiativa Consiliului Consultativ în domeniul Tineretului. (ZCH News)