2.021 voturi

Sebastian Cătănoiu este director la Administrația Parcului Natural Vânători Neamț și se implică în diverse activități, în calitate de voluntar, luptând pentru protecția naturii. A inițiat brandul Ținutul Zimbrului – un concept prin care se promovează Parcul Natural Vânători Neamț și comunele aflate pe teritoriul acestuia.

Ca rezultat al eforturilor depuse, în luna noiembrie a anului 2016 Ținutul Zimbrului a primit certificare de destinație ecoturistică din partea Autorității Naționale pentru Turism din România. A susținut aplicația la Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial, astfel că acum destinația ecoturistică Ținutul Zimbrului este în top 100, fiind singura din România până la ora actuală, și singura din Europa de Est.

Sebastian Cătănoiu este membru fondator și voluntar activ în Asociația Ținutul Zimbrului. Prin intermediul acesteia a reușit să diversifice oferta de activități care pot ocupa timpul liber al localnicilor, dar în special al turiștilor. A coordonat construcția facilităților de aventură în imediata apropiere a sediului Administrației Parcului Natural Vânători Neamț, a realizat amenajarea izvorului Puturosu, situat lângă Schitul Vovidenia. A găsit o modalitate de a pune în valoare izvorul de apă sărată cu atestare documentară de peste 8000 de ani, organizând Sarea-n bucate, un eveniment adresat elevilor.