Pasionat de artă și elev al Liceului Victor Brauner din Piatra-Neamț, are totodată înclinația naturală și sufletească pentru ajutorarea semenilor care nu au avut șansa unor posibilități de afirmare socială firească și normală.

Se implică activ în activități de voluntariat și acest domeniu este acela care îi dă încredere și îi permite să se afirme cu tot potențialul personal și să acorde un timp important pentru ceilalți.

***

Mă numesc Roberto Juan Helmigeanu,  sunt în clasa XI,  muzica,  la Liceul de Arte ”Victor Brauner” –  Piatra Neamț.

Studiez pianul de 11 ani  și canto clasic.

Am participat la diverse concursuri de pian, canto clasic și canto tradițional unde am obținut  premiul unul, doi sau trei.

Să fii voluntar înseamnă să oferi timpul, energia si abilitațile tale unei organizații caritabile, fară a avea așteptări financiare. Să fii voluntar înseamnă să ai puterea de a schimba lumea, să ai provocari, realizări si un sentiment de împlinire inegalabil. Schimbarea începe cu tine! Ia atitudine! Fii mai bun! Luptă pentru ceea ce crezi și o să ai caștiguri nebănuite.

Voluntariatul îți oferă șansa de a te descoperi sau redescoperi. O astfel de experintă e una complexă, dinamică, cu perioade în care simți că e posibil să privești neputincios cum proiectul la care muncești se prăbușește din cauza celor care nu mai cred în altruism, în necesitatea de a face bine, de a întinde o mâna de ajutor celor care nici nu mai îndrăznesc să spere la un cadou de Craciun pentru că Moșu’ vine rar și aduce prea puține. Dar speranța reapare când primești un răspuns pozitiv, plin de entuziasm și euforia îți năpădește sufletul. Mă bucur că sunt voluntar al Asociatiei Născută Înger, din Piatra-Neamț. Mă bucur că am avut șansa să particip la festivaluri organizate pentru salvarea unor copii. Împreuna cu colegii mei din grupul ,,VOLUNTARII ÎNGERILOR,, am reușit să salvăm copii din ghearele morții, am reușit să schimbăm destine, am reușit să redăm speranța celor care nu o mai aveau. Sunt foarte încantat de experiența pe care am trăit-o și foarte bucuros că am reușit atâtea și mi-am adus contribuția la schimbarea atâtor destine. Mă bucur că sunt voluntar și, spre surprinderea mea, mă duc spre asemenea activități pentru că îmi place, nu pentru că nu am ce face. 

Doar atunci când înveți să dăruiești, poți spune că esti un om împlinit. Încurajez voluntariatul și sper că și alții să îl vadă cum îl văd eu.

Am început timid, nesigur și reticent dar am ajuns să fiu  încrezător și mândru de ceea ce am reușit să fac. Voluntariatul nu înseamnă doar muncă neplătită. Voluntariatul îți dă ocazia să cunoști oameni noi,  o multitudine de lucruri  utile, îți oferă șansa de a avea experiențe noi la sfârșitul cărora vei descoperi un nou TU.