Născut în ziua de 02.02.1946 la Boroaia, județul Suceava.

De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. În 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși. Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale.

Mihai Cișmaș este un nume ”produs” de Mircea Covătaru și care în 1981 a adus României și clubului Ceahlăul medalia de bronz a europenelor de juniori. Mai târziu, același sportiv, dar fiind legitimat la alt club, a reușit să-și treacă în palmares și medalii la seniori, una de argint la europene, dar și una de argint și una de bronz la mondiale, ocupând și un loc 5 la Olimpiada din 1984. Rememorând nume și perioade, Mircea Covătaru nu a uitat de alți foști luptători descoperiți și crescuți de el care au adus medalii clubului Ceahlăul: Constantin Vardohlip, Marius Mustață, Vasile Luca. De asemenea, se mândrește cu două medalii de argint pe echipe, la juniori, cu CS Ceahlăul Piatra Neamț, și cu locul 5 pe țară în întrecerea seniorilor, cu echipa ce se numea atunci Reconstrucția Piatra Neamț.

A mai fost antrenor la CS Ceahlăul în perioada 2016-2019, dar se bucură că a muncit ca antrenor la loturile naționale din perioada 1980-1988.