275 voturi

Este profesor și sculptor , autorul unor monumente de for public. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design din cadrul Academiei de Arte “George Enescu” din Iași. Este vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Piatra Neamț și profesor la Liceul de Arte “Victor Brauner” din Piatra Neamț.

Artistul a participat la expoziţii internaţionale importante: la Centrul Cultural Român din Veneţia şi  Galeria de Artă “Aripa” dinTorino, Italia, la Galeria de Artă “Artimundo” din Bruxelles, Belgia, la Centrul European de Arhitectură Veneția și Galeriile Municipale ”Biella”, Italia. A avut trei expoziţii personale la Piatra Neamţ.

Este autorul mai multor lucrări monumentale: în Piatra Neamț, Târgu Neamț, Iași, Bistrița, Botoșani, Vâlcea, Galați, Brașov, Slănic-Moldova. În ultimii ani a realizat un bust “Vasile Ciobăniţa” pentru casa memorială a acestuia din Negreşti și a dăruit moldovenilor de peste Prut (la Cricova)  un bust “Petru Rareş”.

A obţinut numeroase premii, inclusiv ale Uniunii Artiștilor Plastici și diplome de onoare. În anul 2004 a obţinut Bursa UNESCO de studiu la Centrul European din Veneţia pentru tehnicile de Conservare a Patrimoniului Arhitectonic. Artistul are lucrări în colecţiile unor complexe muzeale judeţene,  Muzeul de Artă Contemporană Galaţi, Muzeul de Artă Piatra Neamţ, Muzeul de Artă Vâlcea, precum şi în colecţii private din Romania, Franţa, Italia, Germania, Elveţia, Canada.

În perioada de referință a executat monumente de for public: busturile în bronz ale lui Ștefan I Mușat și Petru I Mușat, la Cetatea Neamțului, precum și ale lui Mihai Eminescu și Nicolae Manolescu-Strunga la Roman. Uniunea Artiştilor Plastici Neamț l-a desemnat pe sculptorul Lucian Tudorache ”Artistul plastic al anului 2016”.