199 voturi

Antrenorul actual al secției de atletism al ”CS Ceahlăul” a început atletismul în anul 1977, iar un an mai târziu a fost cooptată printre sportivele clubului. Pe plan național a devenit o sportivă de temut în cursele de fond, semimaraton și maraton. Primul succes cu adevărat important a apărut în anul 1990, când la Dublin (Irlanda) a terminat prima în cursa de 15 km. pe șosea la Campionatul Mondial de Atletism. Un an mai târziu, Iulia Olteanu Negură a repetat performanța în Olanda. Anul 1993 a fost cel al câștigării cursei de semimaraton în Belgia, iar la mondialele universitare a fost prima la cros.

 Iulia Olteanu Negura a fost campioană a Jocurilor Mondiale Universitare, în cursa de 10.000 m, în Japonia (1995), iar un an mai târziu, în Statele Unite ale Americii, la Jocurile Olimpice de la Atlanta, a încheiat pe locul 8 cursa de 10.000 m.

In 2001, Iulia Olteanu Negura s-a întors în Japonia pentru mai multe crosuri, fiind prima la Ciba și Fukuoka, după care la semimaraton a terminat cu „bronz” cursele de la Kyoto si Sapporro. Periplul nipon a fost încheiat cu „aur” în cursa de 5.000 metri a reuniunii atletice de la Shizuoka.

Iulia Olteanu Negură a alergat și maraton, prima dată la Viena, în 2002, când a terminat întrecerea pe locul 6.

În perioada de referință, în calitate de antrenor, are o activitate deosebită, inoculându-le tinerilor nemțeni pasiunea pentru sport și performanță, fiind o descoperitoare și formatoare de talente, un recent exemplu în acest sens fiind atleta Irina Bordeianu, care a devenit campioană mondială la alergare montană.