1.499 voturi

Ionuț Ștefănescu este alpinist, practicant de arte marțiale, arbitru internațional, profesor-coordonator al Cercului de Orientare Turistică de la Palatul Copiilor din Piatra-Neamţ. Cariera alpină a început-o în 1996 la secţia de escaladă a Clubului „Salt“ Piatra-Neamţ. A fost membru voluntar al Salvamont Neamţ. În ultimele sale expediţii Ionuţ Ştefănescu a fost organizator şi lider de echipă. El este şi practicant de arte marţiale (din 1989) şi arbitru internațional. A pregătit numeroşi sportivi medaliaţi la campionate naţionale, europene şi mondiale. În 2014, pe 5 noiembrie, alpinistul Ionuţ Ştefănescu a realizat o premieră românească: primul ajuns pe vîrful Baruntse (7.162 metri). În toate expediţiile sale, reprezentantul nostru a reuşit victoria fără să se folosească de aportul suplimentar de oxigen.
Ionuţ Ştefănescu este preşedinte al clubului de karate „Ronin“ și membru al Corpului Naţional al Experţilor în Management Educaţional din România. A început ascensiunile alpine internaţionale escaladând vârfuri importante din Europa, Asia Centrală şi Caucaz, Africa Centrală şi de Nord, respectiv în America de Sud. Până acum, alpinistul Ionuţ Ştefănescu a făcut cinci expediţii în Himalaya.

În perioada de referință:

La mijlocul lunii septembrie 2016, într-o echipă exclusiv nemţeană, cu alţi doi alpinişti (Iulian Petre şi Adrian Laza), profesorul Ionuţ Ştefănescu a finalizat cu victorie proiectul de a urca, în premieră, pe vârful himalayan Cho-Oyu (8.201 metri).