344 voturi

Humuleşteanul George-Cristian Potrivitu Bocăneț este absolvent al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare“ din Târgu Neamţ și a fost desemnat studentul român al anului 2016 în Europa, la a VII-a ediție a Galei Studenţilor Români din Străinătate – manifestare care recompensează excelenţa academică. Juriul competiţiei a fost format din academicianul Ionel Valentin Vlad, actorul Horaţiu Mălăele, academicianul Solomon Marcus, academicianul Victor Voicu, profesorul Cicerone Rotaru, medicul Călin Ciofu şi cercetătorul Dorin Duşciac.

”Plecat de aproape șase ani din Humuleștii lui Creangă, mă regăsesc astăzi foarte aproape de a-mi împlini visul de a lucra în domeniul propulsiei electrice spațiale, în cadrul uneia dintre agențiile spațiale de top ale lumii”, a declarat tânărul târgnemțean

Absolvent de inginerie aerospațială  la București, cu o teză de licență în domeniul propulsoarelor cu efect Hall, a fost acceptat în 2014 la un program internațional de dublu masterat în știinte și tehnologii spațiale, ”Space Master”, coordonat de Universitatea Tehnică Lulea din Suedia.

Programul i-a oferit șansa să studiez în Germania și în Suedia, dincolo de Cercul Polar de Nord, în lumea aurorelor boreale și a taigalei europene.

În prezent este student la Universitatea Paul Sabatier din Toulouse, Franța unde va finaliza programul de masterat, obținând a doua diplomă în tehnici spațiale și instrumentație satelitară. Din martie 2016 lucrează la Agenția Spațială Japoneză JAXA, unde desfășoară cercetarea pentru teza de masterat în domeniul propulsoarelor magnetoplasmadinamice.