757 voturi

Daniela Coman, președintele Asociației de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale ”Luceafărul” Neamț, dar și director al Centrului de zi pentru Recuperare prin Terapie Ocupațională pentru Persoane cu Dizabilități din Piatra Neamț, este implicată în numeroase activități cu tineri, pentru care se luptă să le ofere o viață mai bună.

Este persoana care îi îmbrățișează cu mare drag pe cei cu nevoi speciale, cea care nu face diferența între fiica sa și ceilalți copii, este cea care a reușit să formeze o frumoasă familie numită ”Luceafărul”. Omul care îi crește și luptă pentru ei, care aleargă zi de zi pentru bunăstarea acestora, care organizează numeroase evenimente cu și pentru aceștia. Desigur, pe lângă rolul matern, este și un bun manager, reușind să înființeze un centru de zi, punând accent pe activitățile instructiv –  educative, de recuperare prin psihoterapie, logoterapie, precum și pe cele pentru stimularea autonomiei personale și dezvoltarea încrederii în sine a copilului cu nevoi speciale.

Derulează activități interesante prin care reușește să atragă numeroși tineri, oferindu-le cadrul potrivit pentru a socializa, a se juca, precum și pentru a confecționa diverse obiecte de artizanat.

Demersurile sale au ajutat la dezvoltarea unui mediu prielnic dedicat copiilor cu nevoi speciale, care, prin participare activă, reușesc să se dezvolte personal, devenind mai optimiști și mai încrezători în propriile forțe.