Născut în ziua de 02.12.1949 la Piatra Neamț

Dan Valentin este în prezent antrenorul echipei Handbal Club Feminin Piatra Neamț, grupare care activează în campionatul național Divizia A, ocupând locul 2 în clasamentul Seriei A. În anul 2011 a primit titlul de antrenor emerit, după o viață dedicată handbalului din Piatra Neamț.

Ca antrenor al echipei Relonul Săvinești, Dan Valentin a dus prima dată handbalul feminin pietrean în Liga Națională în anul 1985, echipă care mai apoi a purtat denumirea FibreNylon Săvinești. În 2003, Dan Valentin a înființat Handbal Club Feminin Piatra Neamț, formație pe care a promovat-o un an mai târziu în Liga Națională.

Dan Valentin a pregătit de-a lungul anilor câteva jucătoare cu realizări importante precum: Luminița Huțupan – vicecampioană mondială în 2005, câștigătoare de Liga Campionilor și votată de iubitorii de handbal de pe întreg mapamondul drept cea mai bună portăriță din toate timpurile; Camelia Bucur – campioană națională și câștigătoare a titlului de golgheter al Ligii Naționale; Valentina Călian – fostă portăriță în Liga Națională la Relonul Săvinești; Iulia Pușcașu (actualmente Curea) – în prezent jucătoare la CSM București, câștigătoare a Ligii Campionilor cu această echipă, dar și câștigătoare a Cupei EHF cu Oltchim Râmnicu Vâlcea; Carmen Stoleru, Paula Pavăl, Gabriela Mihalschi, Tina Atodiresei, Gabriela Căescu, Anca Huțupanu, Daniela Brănuț – toate foste sau actuale jucătoare valoroase în Liga Național de handbal feminin.