119 voturi

Poet și prozator, Bică Nelu Căciuleanu a absolvit Școala de Muzică și Arte Plastice, Liceul ”Calistrat Hogaș”, Școala Tehnică Postliceală, toate din Piatra Neamț.

În 2012, a absolvit Facultatea de Muzică din Piatra neamț (2011). Predă la școlile din Bicaz Chei și Bicazul Ardelean. A frecventat cenaclurile literare ”Calistrat Hogaș”, ”Petrodava” și de la Clubul Tineretului, din Piatra Neamț (1968-1972).

 A debutat cu ”Brambura pe Nicăieri”, proză, 2005, urmat de ”Așadar, omul pneumatic”, ”Sărutul franțuzesc”, ”45 de Ex-Citații” și ”Al nouălea rai”.

”Adeptul unui experimentalism vulnerabil, limitat ca îndrăzneală, Bică Nelu Căciuleanu nu face o gaură în cer cu deasuprarealismul său, în schimb demonstrează că se poate inova în continuare pe seama reziduurilor de onirism şi de dicteu automat”. (criticul literar Cristian Livescu)

 În  perioada de referință a publicat romanul ”Mahalaua Precista”, Editura Crigarux, 2016, fiind nominalizat la premiul național pentru proză ”Mihail Sadoveanu” pe anul 2017.